Gulasz z cieciorki.

Przepis na gulasz z cieciorki 

Składniki :
– 1 szklanka cieciorki ugotowanej z glonem kombu i cząbrem
– 2 cebule pokrojone w duże kawałki
– 1 marchewka pokrojona w duże kawałki
– kawałek dyni pokrojony w duże kawałki ( najlepiej hokkaido)
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
– tempeh smażony lub wędzony pokrojony w duże kawałki
– siekana natka pietruszki lub siekany szczypiorek.
– sól morska, pieprz ziołowy, sos sojowy shoyu do smaku

Na patelni lub woku rozgrzej olej, delikatnie podsmaż czosnek i warzywa, dodaj tempeh i cieciorkę . Zalej wodą do wysokości warzyw i duś na małym ogniu aż do rozgotowania się dyni. Kilka minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy. Gotowy gulasz podawaj obficie posypany zieleniną.

Add a comment

You must be logged in to comment.